Ансамбл КОЛО 12. септембра наступа у Сремској Митровици

У организацији Управе за образовање, културу и спорт Града Сремска Митровица, целовечерњи концерт Ансамбла КОЛО одржаће се на Житном тргу у Сремској Митровици, у среду 12. септембра са почетком у 20 сати.

Ансамбл народних игара и песама Србије „КОЛО“ основала је Влада НР Србије 15. маја 1948. године. Већ 70 година, КОЛО на високом уметничком нивоу чува, негује и презентује нашу традиционалну уметност, кроз игру, песму, музику и обичаје.

У стварању уметничког репертоара, учествовали су наши најеминентнији кореографи, композитори, као и многобројни стручни сарадници, етномузиколози, етнолози, балетски уметници, који су изградили препознатљив уметнички стил, изражен пре свега у разноликости сценских и музичких облика.

Ове године прослављају седамдесетогодишњицу. Седамдесет година у којима се све око Ансамбла мењало. Мењао се начин на који људи живе своје животе, технологија је напредовала невероватном брзином, цео свет се трансформисао. Више пута. Али током свега тога, они су очували оно што је највредније. Очували су наше наслеђе, нашу традицију, нашу културу. И не само то. Поново је откривају. То је суштина њиховог постојања. Не да буду само музеј наше културне баштине у коме ће људи моћи да се подсете историје. Не, њихова мисија и визија су много веће и шире од тога.

Ту су да би спојили све то што се мења и све то што треба да остане исто. Веза су између прошлости и будућности. Чувар су нашег наслеђа и ледоломац наше културе.

Због свега овога су и пред митровачком публиком. Да представе све што су постигли, са намером да то буде само пролог свега што ће постићи.

About ТВ Фрушка гора