Вртић у Платичеву за 80 малишана

Председник Општине Рума Слађан Манчић, отворио је данас у Платичеву нови објекат Предшколске установе „Полетарац“. У питању су три групе, једна јаслена и две мешовите обданишне групе где је за сада уписано 74 детета, а планирано је 80.

Платичево као једно од највећих села заслужује овакав објекат који се чека најмање једну деценију уназад, рекао је Манчић на отварању.

– Село је доста развијено, има много привредних субјеката, малих и средњих предузећа, па чак и компанија које упошљавају 200-250 радника и један овакав објекат за боравак деце је био неопходан. Ми смо то и обећали када смо почетком године донели одлуку да вртић буде бесплатан. Борили смо се да то што деца у граду имају да омогућимо деци у сеоским срединама – рекао је Манчић.

Почетком године вртић је похађало 1.270 деце, у овом моменту их има преко 1.600. Манчић апелује да се деца рађају, да их буде што више, а локална самоуправа ће наћи финансијских средстава и начина свуда где је потребно да се вртић изгради.

– Циљ нам је да не постоји листа чекања јер није поента да је нешто јефтино, а да га нема, већ да буде бесплатно и доступно свима чак и деци родитеља који су незапослени. Подигли смо наша давања за „Полетарац“ на годишњем нивоу са 200 на 300 милиона динара и упослили смо 3нова радника, пре свега младе васпитаче. Ми се боримо да млади људи добију посао и поносимо се тиме – поручио је Манчић.

Деца која ће похађати нови објекат су не само из Платичева, већ и из околних села, из Кленка, Витојеваца, Грабоваца, Никинаца и Хртковаца, као и запослени васпитачи и остало особље, рекао је директор „Полетарца“ Радослав Машић.

– Ово је реализација плана отварања предшколских објеката у селима који је планиран са оснивачем, тако да смо то ове године заокружили отварањем у Путинцима две обданишне мешовите групе са 60 деце и ове три групе. Следеће године ћемо проширити капацитете да обухватимо сву децу која би требала да похађају предшколско васпитање и образовање у складу са новим законима – изјавио је Машић.

Вредност ове инвестиције је око пет милиона динара.

About ТВ Фрушка гора