Вучић у Шиду: „Срем Шид“ после 17 година поново ради

Председник Републике Србије Александар Вучић посетио је фабрику за прераду меса “Срем Шид”, као пример успешне приватизације из стечаја и фирме којој су захваљујући новом Споразуму о слободној трговини с Турском, отворена врата за тамошње тржиште.

– Оно што је важно за све који су заинтересовани, даћемо веће субвенције за погоне, фабрике које ће да раде

прераду и ускоро ће та одлука бити донета. То је оно што нам недостаје – рекао је председник Вучић новинарима у Шиду и додао да верује да ће пријатељство које имамо са Кином, Турском и другима, као и сви конкретни уговори које имамо, донети много доброг у наредном периоду.

Председник Вучић је напоменуо да Србија настоји да улаже у сточарство што више и да ће ово бити добра сезона, и истакао да је поносан што после 17 година поново ради фабрика за прераду меса “Срем Шид”, која упошљава 130 људи. Он је додао и да се нада да ће у наредних пет година сточни фонд у Србији да се врати на ниво из 1989. године, а то је два милиона грла стоке.

Председник Вучић је рекао да је понос сремске индустрије, града Шида и целе Србије оживео захваљујући вредним рукама власника фирми “Агропапук” из Кукујеваца и Индустрије меса “Ђурђевић” из Пећинаца, али и добром уговору који Србија има са Турском о годишњем извозу 5.000 тона говеђег меса.

About ТВ Фрушка гора