Дани вина Ривица: Позната сремачка вина привукла посетиоце из целе Србије

Протеклог викенда у Ривици су одржани 17-ти Дани вина. Манифестација је привукла велики број посетилаца, што је и био циљ организатора. Поред добрих вина, укусне хране и изложбе ручних радова овога пута изабрани су и почасни грађани Ривице. То су Душан Бајатовић директор Србија гаса, директор РТВ Миодраг Копривица, потпредседник покрајинске владе Иван Ђоковић, Миленко Цицмил и Стеван Казимировић.

Надалеко позната сремачка вина, овог пута привукла су велики број гостију у Ривицу на 17. по реду Дане вина. Ни километри нису били препрека за винаре који су у ово сремско место дошли из разних крајева наше земље, али и из окружења.

“Дошао сам како бих присуствовао сјајној изложби вина и веома сам одушевљен. Мислим да имамо шта да научимо и видимо и да све то пренесем мојим суграђанима. Честитам свима на сјајно организованој манифестацији и још бољем дружењу, рекао је за наш медијски центар Илија Јовичић, начелник Општине Српски Брод из Републике Српске.Награђена су и најбоља вина. У категорији белих, златна медаља припала је Слободиславу из Марадика, у категорији црвених Ненаду Ћосићу из Ривице, а најбољи розе имала је винарија из Бајше. Подрум малих винара из Путинаца имао је најукусније воћно вино. Представници села домаћина имали су и овог пута своје представнике у такмичењу за најбоље вино. Њихова вина произведена су на најплоднијој фрушкогорској земљи што је и основ за добра вина.

И ова манифестација која је је већ у туристичким картама наше земље уписана великим словима, имала је и свог апсолутног победника.

“Ја сам већ 15 година део овог догађаја, било је успона и падова, а сад сам препустио све млађима, односно сину и снаји да раде и толико су се трудили да су направили шампионско вино” рекао је Тома Слобода, апсолутни победник.

Организатори су веома задовољни овогодишњим Данима вина. Све је протекло у најбољем реду, а за то су заслужни сви мештани Ривице, који на најбољи могући начин одају признање пићу по којем су и најпознатији.

“Манифестација је плод се сложног труда, рада и залагања. Уз подршку локалне саомуправе и Покрајинске владе, али и свих донатора и спозора, и бројних учесника винара, који већ традиционално долазе на нашу манифестацију употпунили смо једну слику. Ово је догађај који је оправдао поверење које нам указују наши посетиоци”, истакао је Горан Ерор из Организационог одбора “Дани вина” Ривица.

Поред доброг вина којег није фалило у понуди је била и добра храна. Код Сремаца једно без другог не може. Бројна удружења жена са својим рукотворинама, увеличала су овогодишње 17. Дане вина о којима ће се још дуго причати.

About ТВ Фрушка гора