Завршена војна вежба „Век победника 1918-2018.“ у Тителу

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и министар одбране Александар Вулин присуствовали су војној вежби у Тителу, у оквиру велике војне вежбе „Век победника 1918-2018.“, којом је обележена стогодишњица победе у Првом светском рату.

– Војна вежба у Тителу, у којој  је учествовало 900 припадника Војске Србије показала је способност наше војске и потврдила чињеницу да се војска мења на боље, у смислу организације, њене оспособљености и опремљености – рекао је председник Мировић.

Он је оценио да је ова војна вежба приказала да сви припадници Прве бригаде Копнене војске, Речне флотиле, РВиПВО, у реалном времену могу да реагују, оценивши је као добро организовану.

– Након ове вежбе можемо да констатујемо да сви грађани могу да се ослоне на Војску Србије – истакао је председник Покрајинске владе.

– Ова вежба је резултат великог напора, рада, упорности и поверења у Војску Србије, коју грађани данас имају – изјавио је министар одбране Александар Вулин, оценивши војну вежбу врло добром.

Закључак свих данашњих активности које је изводила Војска Србије је да су остварени сви циљеви који су планирани у оквиру тактичко војне вежбе „Век победника 1918 2018“. Одлучност, способност, храброст, однос државе према војсци и војске према држави, чини је непоколебљивом, рекао је начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић.

У војној вежби „Вук победника 1918-2018.“ која је, поред Титела, одржана на још девет локација у Србији, учествовало је више од 9.000 војника и старешина, што је чини највећом војном вежбом виђеном у Србији и региону.

 

About ТВ Фрушка гора