Заштитити медије од мандала поручује КОМНЕТ

Удружење електронских медија КОМНЕТ најоштрије осуђује претње новинарима Тв Рубин из Кикинде и уништавање њихове опреме и тражи од надлежних да пронађу и казне починиоце.

Нецивилизован и сраман напад на имовину Телевизије Рубин у Кикинди догодио се јуче, 13. септембра, када је дежурна екипа на службеном возилу којим су требали да иду на терен, затекла исечене гуме.

Сматрамо да је овакав напад на медије недопустив.  Ово је више него очигледан покушај притиска и застрашивања новинара Тв Рубин од стране оних којима се не свиђа начин извештавања ове медијске куће. Другачије мишљење и неслагање са уређивачком политиком медија не сме се исказивати претњама нити увредама.

Нецивилизовани гест уништавања имовине је покушај уношења страха међу колеге из Телевизије Рубин, али и других медија да ће свако писање које се не свиђа онима који  користе уличне методе бити кажњавано оваквим или горим атацима. Пружамо пуну подршку колегама у даљем раду уз подсећање јавности да је сваки напад на новинаре напад на слободу говора и да се такви инциденти ни на који начин не смеју толерисати нити оправдавати.

Избушене гуме на службеном аутомобилу Телевизије Рубин који је био паркиран испред просторија овог медија, затекли су новинарка и сниматељ у четвртак ујутру приликом поласка на терен. Иако се на том и оближњем паркингу у центру града налазио велики број аутомобила, ниједно друго возило није оштећено. Како су потврдили у ауто сервису, гуме су пробушене оштрим предметом или сечивом.

 

About ТВ Фрушка гора