Инђија: Едукативна радионица “Да посао кликне”

Привредна комора Србије, у оквиру тематског састанка Парламента привредника РПК Сремског управног округа, уз подршку компаније ДХЛ Интернешенел Београд у четвртак, 21. јуна одржала је едукативну радионицу „Да посао кликне“ на тему интернет трговине. У просторијама Општине Инђија, радионица је окупила локалне привреднике и заинтересоване за покретање сопственог бизниса, који су имали прилику да сазнају како да се покрене онлајн пословање, који су логистички ланци потребни и како да се предузетници представе на глобалном тржишту.

Сања Мрдовић из Сектора за међународне економске односе Привреде коморе Србије истакла је да наша земља каска у домену онлајн трговине за Европом, али да има доста простора за развој.

-Онлајн трговина је велика шанса да локална мала и средња предузећа и радионице ове врсте, где се чују искуства и савети, могу да им буду веома корисна у развоју њиховог пословања. 80 посто предузећа у Србији имају сајт. Највећи број трансакција се обави у трговини обуће и спортских производа, електронски производи чине 20 посто, а рачунари тек 12 посто- истакла је Мрдовић.

Општина Инђија пружила је подршку локалним привредницима остваривши сарадњу са Привредном комором Србије и сопственим учешћем у организацији едукативне радионице „Да посао кликне“.

-Нама је заиста драго што су организатори радионице Инђију препознали као плодно тле  на којем могу да покажу заинтересованим предузетницима, који се баве одређеним бизнисом, да могу да га унапреде кроз онлајн трговину и са друге стране, да представе онима који тек планирају да почну са таквом врстом посла, начине на које могу да започну интернет трговину- рекао је Немања Милојевић, шеф Кабинета председника општине Инђија.

About ТВ Фрушка гора