Инђија: Изградња вртића ће морати да сачека

На последњем састанку Система 48 у Инђији, између осталог, било је речи о недавно завршеном упису деце у вртић. Како су известили представници ПУ „Бошко Буха“, ове године на листи чекања остаће око 250 малишана и како је рекао председник Општине Инђија, тај проблем може се решити само изградњом новог вртића.

Међутим, како каже, тај пројекат ће морати да сачека реализацију још неко време јер је у току промена Плана детаљне регулације за земљиште код Храма Цара Константина и Царице Јелене, у чијој близини треба да се гради објекат.

-Имамо измену Плана из неколико разлога и зато каснимо, јер је потпуно неисплативо да се мења само због изградње вртића па да га опет то радимо када будемо требали да почнемо са изградњом кадровских станова који ће се налазити, такође, у том делу града. Пуно је процедура и морамо да се стрпимо са изградњом вртића- каже Гак и додаје да ће Општина Инђија бити пионир у нашој земљи када су у питању овакве мере које за циљ имају да задрже младе кадрове.


– Имамо план да изградимо три зграде у којима ће млади из наше општине моћи да добију станове на коришћење на период од 20-30 година- каже председник Општине Инђија.

About ТВ Фрушка гора