Инђија: 150 радних места код новог инвеститора

Грађевинска фирма „Миком д.о.о“ из Новог Сада купила је шест хектара земљишта у североисточној радној зони (локација 15), што је озваничено потписивањем уговора о отуђењу грађевинског земљишта у јавној својини у понедељак, 10. септембра у згради Општине Инђија.

-Компанија „Миком“ бави се производњом великих индустријских (смештајних) контејнера. Те контејнере најчешће можете видети на граничним прелазима или градилиштима, јер су мобилни и могу се лако премештати- рекао је председник Општине Инђија изразивши задовољство што је за веома кратко време стигла осма по реду инвестиција у тај сремски град.

-Изградња објекта почеће ускоро и према најавама инвеститора, запослиће 150 људи, а то је најзначајнија ствар за нашу општину. Ово је осма инвестиција реализована у последњих годину и по дана, чиме не могу да се похвале ни много веће општине од наше. Продајом земљишта нашем инвеститору у локални буџет „слиће“ се 30 милиона динара- каже Гак и додаје  да ће у првој фази реализације инвестиције биће изграђено 3.000 до 5.000 квадрата производног простора, а већ у следећој производни погон ће имати до 12.000 квадрата.

-Када смо тражили локацију за нови пројекат, односно производњу индустријских и смештајних контејнера (за становање), најбоље услове смо добили управо овде, у Инђији. Локална самоуправа на челу са председником Гаком је имала јасну концепцију за нас домаће привреднике, понудила нам комплетно уређену радну зону- истакао је  Мирко Караћ, власник компаније “Миком д.о.о”.

About ТВ Фрушка гора