Иришка општина центар винарства

У конгресној сали хотела Термал у Врднику одржан је први део Сајма воћарства и виноградарства ВИВО Ириг. Сајам је замишљен као привредна и едукативна манифестација која ће се одржавати једном годишње.

Због изузетно повољног географског положаја за узгој винове лозе, за општину Ириг може се рећи да представља винску престоницу Срема. На сајму поред едукативног дела и винари као млади који се образују за будуће винске стручњаке из иришког Фрушкогорја су имали прилике да представе своје најбоље производе.

Посетиоци сајма нису могли остати имуни ни на раскошну понуду производа од воћа које се узгаја на падинама Фрушке горе. Воћари сматрају значајном овакве манифестације како због презентације својих производа тако и због едукације.

Поносни на лепоте свога краја Ирижани се из године у годину труде да искористе туристички потенцијал иришке општине. Доста се улаже у винарије и у туристичку инфраструктуру, чему ће и овај сајам доста допринети. А да се ради на побољшању како виноградарства и воћарства у иришкој општини потврђују у стална финансијска улагања од стране покрајинских и државних министарстава.

Подсетимо одржавање другог дела сајма ВИВО Ириг одржаће се идуће године у марту, када ће се у понуди поред разноврсних винских и воћарских производа, презентовати и пољопривредне машине.

Организатори Сајма су Агенција за рурални развој Општине Ириг и Удружење Агропрофит из Новог Сада.

 

About ТВ Фрушка гора