Конститутивна седница СО Пећинци: Жељко Трбојевић- Настављамо пут развоја привреде и пољопривреде (ВИДЕО)

Општина Пећинци са јучерашњим даном функционише у новој констелацији власти. Нови сазив формиран је тако да странка СНС са СПС-ом у коалицији има 27 од укупно 30 одборничких мандата у новоизабраном Парламенту. Нови председник Општине је Жељко Трбовић.

Поред већинске СНС, која је у коалицији са СПС-ом, учешће у власти узима ,,Достојанствено, без страха – Бата Марковић – ДС и ЛСВ“ – Живко Марковић, у размери одборничких мандата 27:3.

Нови председник Општине, раније начелник Општинске управе – Жељко Трбовић и његов заменик Зоран Војкић изгласани су већином од 26 гласова од укупно 29-оро присутних одборника.

“Очекује нас много посла. Био сам у функцији начелника, тако да сам упознат са свиме. Ово је само један мало већи изазов да приђемо људима и да им побољшамо живот и свакодневне проблеме које имамо. Ја сам у експозеу рекао да ће општина Пећинци наставити пут развоја привреде, пољопривреде и туризма. Привреда је врло значајна на нашем подручју, очекујемо да отворимо нову зону у Пећинцима, односно Сибачу, како бисмо запошљавали људе”, изјавио је Трбојевић.

Са истим бројем гласова бирана су сва тела новог сазива власти, како парламентарни сазив, тако и општинско веће, а званично је по законској процедури пре свега морао бити укинут Привремени орган, што је и учињено. 26-оро новоизабраних одборника изјаснило се да Дубравка Ковачевић Суботички, раније председница Општине, сада буде председница Скупштине општине, а њен заменик Александар Јовичић.

“Мислим да се неке битне ствари неће променити, зато што је остао тим који је и био, само смо се мало ротирали. Наша политика коју смо зацртали и смернице које имамо и како желимо да радимо, остају и даље исте”, рекла је Дубравка Ковачевић Суботички, председница СО Пећинци.

Пећинчани кажу да пут који су утабали неће мењати. Просперитет и развој су одреднице, а по речима Дубравке Ковачевић Суботички, председнице СО то што су фигуре измешане не мења суштину.

About ТВ Фрушка гора