Митровачка Галерија: Изложба радова сликара аматера

У Галерији „Лазар Возаревић“ у Сремској Митровици отворена је изложба радова митровачких аматера. Установа за неговање културе „Срем“ организатор је 15. Смотре ликовног стваралаштва аматера Града Сремска Митровица и изложба ће трајати до 6. октобра.

На овогодишњој смотри учешће је узело 39 аутора, који су се представили са 65 радова. Комисија у саставу: Јелена Секулић Вољанек, дипломирани сликар, Милан Кардаш, методичар визуелног стваралаштва и Марија Вуруна, историчар уметности, имала је тежак задатак. На Зонску смотру ликовног стваралаштва аматера изабрали су 39 радова и доделили награде Јелици Негован за слику „Јесење лишће“, Кристијану Митровићу за слику „Јуан“ и Милошу Свилокосу за слику „Гај“.

Похвале за свој рад добили су Томислав Вејновић за слику „Предах“ и Душко Стефановић за скулптуру у дрвету и керамици „Крај транзиције“.
Након Смотре ликовног стваралаштва аматера Града Сремска Митровица, следи 17. Смотра ликовних стваралаца Срема – Зонска смотра у Сремској Митровици у Галерији „Лазар Возаревић“, 6. октобра у 18 сати.

About ТВ Фрушка гора