Митровица поново има локалну телевизију: Баш је добро видети вас опет

Сремска Митровица, административни центар Срема коначно има своју телевизију. Више од једне деценије било је потребно да прође да би у граду на Сави поново оживела локална телевизија. После Шида, Руме, Инђије и Старе Пазове, сада је и Сремска Митровица, највећи и једини град у Срему, добила локалну телевизију. Градска М телевизија на услузи је свим Митровчанима.

Од сада, Митровчани, али и остали грађани Срема, корисници Коперникус кабловског система, имају прилику да на 26. каналу KCN-а гледају Градску М телевизију.

Председник Надзорног одбора Градске М телевизије генерал Стојан Коњиковац, рођени Сремац и локалпатриота, подсећа да је не тако давно, Сремска Митровица имала веома угледну телевизију по мери грађана.

– Чињеница је да све општине у Срему поседују једну до две телевизије, једино Сремска Митровица, главни, административни, културни, економски, туристички и историјски град нема своју телевизију. У разговору са обичним људима, као и са незапосленим медијским радницима, родила се идеја да оживимо и оформимо М телевизију у Сремској Митровици – каже генерал Коњиковац.

Прошло је свега неколико месеци од оснивања телевизије до почетка емитовања програма. О томе колико је било тешко да се једна локална телевизија постави на здраве ноге, говорио је наш портал председник Надзорног одбора.

– Знао сам да постоји ComNet мрежа, удружење локалних и регионалних телевизија. Одржали смо низ састанака са одговорним људима из ComNet мреже, покупили њихова искуства у формирању својих телевизија и створили техничке, технолошке и кадровске предуслове да телевизија може да почне са радом на један законит начин. Окупили смо одговорне људе у надзорни одбор и дали поверење за сада малој телевизијској екипи да почне са производњом програма. Велики број угледних људи из привреде, државних органа на републичком и регионалном нивоу, из сфере здравства, туризма, културе, дало је подршку почетку рада наше телевизије. Уверен сам да ће некадашњи бренд, М телевизија, поново бити бренд Сремске Митровице, сада под називом Градска М телевизија – каже генерал Стојан Коњиковац.

Чланови Надзорног одбора телевизије напомињу да се настављају улагања у опремање студија и кадровског потенцијала, како би програм био што квалитетнији.

– Желимо да ојачамо везе са чланицама ComNet мреже, као и да кроз суфинансирајуће пројекте дамо нови тон и слику у брендирању главног и јединог града у Срему – напомиње председник Надзорног одбора Градске М телевизије генерал Стојан Коњиковац.

Руководство и запослени у Градској М телевизији отворени су за сваки вид сарадње са колегама из других медијских кућа, како у Сремској Митровици, тако и у остатку Срема. Успоставили смо одличну сарадњу са KCN телевизијом у Шиду, настављамо пријатељску сарадњу са Телевизијом Фрушка гора из Руме и РТВ Стара Пазова, а надамо се и отворени смо за сарадњу и са колегама из Сремске телевизије из Шида.

About ТВ Фрушка гора