Митровчани на Сајму привреде у Модричи

Агенција за рурални развој Града Сремска Митровица имала је своје представнике на Сајму привреде у Модричи, 6. и 7. септембра. На овој дводневној привредној манифестацији учешће је узело 220 излагача из Србије, Хрватске, Републике Српске, Федерације БиХ и Брчко дистрикта. Сајам је организовала Развојна агенција општине Модрича, под покровитељством општине и уз подршку Владе Републике Српске.
На Сајму су били изложени индустријски и занатски производи, прехрамбени и производи кућне радиности, те одржана модна ревија, а одржана је и изложба пљопривредних производа, пољопривредне механизације, стоке и ситних животиња.

Пчеларство „Тонда“, односно млади пчелар Драган Мајкић из Сремске Митровице, понудио је мед и различите производе од меда, као и пчеларску опрему, док су жене из “Златног руна Сирмиума” представиле своје проузводе од вуне, направљене традиционалном техником пустовања.

Овом акцијом Агенција наставља са подршком митровачким произвођачима у учешћу на домаћим и међународним сајмовима и манифестацијама, а у циљу промоције потенцијала митровачког руралног подручја.

Сајам у Модричи је међународног карактера, а Агенција за рурални развој је учешће узела са циљем повезивања страних и локалних субјеката, предузећа, пољопривредника, удружења, али и привредних комора Републике Српске, Федерације БиХ и земаља у окружењу, као и презентације нових производа и услуга.

About ТВ Фрушка гора