Митровчани уживали у специјалитетима од гљива

Међународна гастро манифестација „Гљиве као храна и лек“ одржана је за викенд на Градском тргу у Сремској Митровици. Манифестацију је организовало Удружење „Лисичарка“ из Сремске Митровице, са циљем приближавања чаробног царства гљива становништву. Подршку манифестацији дали су Град Сремска Митровица, Покрајински секретаријат за пољопривреду, шумарство и водопривреду, митровачка Агенција за рурални развој и Туристичка организација, Центар за културу „Сирмијумарт“, као и наша медијска кућа.

На манифестацији посвећеној гљивама излагачи су представили конзумне производе од гљива, као и лековите препарате који помажу у лечењу и јачању имунитета. По први пут је грађанима представљена изложба самониклих гљива сакупљених на Фрушкој гори.

Манифестацију „Гљиве као храна и лек“ званично је отворио помоћник министра пољопривреде задужен за рурални развој Александар Богићевић.

Подршку манифестацији посвећеној гљивама дала је и митровачка локална самоуправа. Догађају је присуствовао председник Скупштине Града Сремска Митровица Томислав Јанковић.

Митровчани, али и гости из Грчке, Словеније и Хрватске, уживали су у специјалитетима од гљива, научили су такође на који све начин могу да се употребљавају гљиве.

About ТВ Фрушка гора