Надмашена сва очекивања: Одржана шеста “Чваркијада” у Крчедину

18 екипа узело је учешће на овогодишњем такмичењу у спремању бомбона од свиње у Крчедину. Простор намењен Чваркијади био је мали да прими све оне који су хтели да учествују, јер је ове године, како кажу организатори, интересовање надмашило сва њихова очекивања. На крају такмичења проглашени су и победници, а то је екипа из Инђије.

Сремци су надалеко познати по домаћим специјалитетима, међу које се убрајају и чварци. На улазу у Крчедин колона аутомобила, а нешто даље ораније на све стране. Топе се чварци, а такмичари додају по који састојак више како би баш они однели победу на шестом такмичењу у прављењу бомбона од свиње.

Један од такмичара, објашњава како направити добре чварке.

“Наши цварци неће бити најбрже направљени, али ће да буду најбољи, јер управо је у томе ствар, да се све ради полако. Постоји посебна техника и требало би три пута мењати ораније”, рекао је Александар Хемун, такмичар из Инђије.

Шесто такмичење у прављењу бомбона од свиње у Крчедину подржала је и Туристичка организација. Организатор такмичења Бобан Стојадиновић, власник ресторана „Мерак ми је“ у Крчедину истиче да је и више него задовољан одзивом такмичара и посетилаца.

На крају такмичења најбољима су подељене вредне награде. Најукусније чварке ове године направила је екипа из Меланија из Инђије, друго место освојила је екипа Масони из Крчедина, док су трећи били чланови екипе Весела дружина, такође из Крчедина. Након проглашења настављено је весеље уз трубаче, који су и током такмичења забављали учеснике, али и бројне посетиоце из свих делова наше земље.

About ТВ Фрушка гора