Нова Пазова: Вучић отворио логистички центар “Лидл”-а

У присуству председника Србије Александра Вучића свечано је отворен логистички центар компаније „Лидл“ у Новој Пазови. У питању је инвестиција вредна 55 милиона евра у којој је запослено 180 радника. Представници тог немачког трговинског ланца најавили су да ће до краја године отворити између 10 и 20 продавница у Србији, а једна од њих гради се у самом центру Инђије.

Долазак “Лидла” у Србију не значи само отварање ланца супермаркета, то је симбол напретка и говори да се Србија придружује успешним државама, поручио је председник Александар Вучић из Нове Пазове, где је немачка компанија отворила Логистички центар као први корак ка отварању својих продавница у нашој земљи.

Вучић је истакао да важност инвестиције овог трговинског ланца превазилази значај обичних супермаркета. Како је навео, та компанија је симбол напретка у 28 европских земаља.

– Данас правимо још један мали корак ка достизању европског стандарда живота, а а велики корак биће направљен када Лидл отвори врата широм Србије. Срећан сам што је та компанија за годину дана на огромној површини успела да заврши велелепни објекат и управну зграду, да уложи 55 милиона евра у Србију. На изградњи центра радило је више од 50 домаћих компанија и око 2.000 радника – навео је Вучић.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић истакао је да му је велико задовољство што присуствује отварању Логистичког центра компаније Лидл, највећег дисконтног трговинског ланца у Европи, истичући да ова инвестиција показује, како је рекао, право лице Србије.

Вредност инвестиције у Новој Пазови је 55 милиона евра, до краја године биће отворено између 10 и 20 продајних објеката, у којима ће посао имати 1.500 од чак 23.000 оних који су се пријавили за рад у тој компанији у Србији. Логистички центар простире се на 45.000 квадратних метара и на изградњи је радило више од 50 домаћих компанија са око 2.000 радника.

Представници „Лидл“-а најавили су отварање продајних објеката у Београду, Бору, Инђији, Лесковцу, Нишу, Новом Саду, Јагодини, Кикинди, Крагујевцу, Крушевцу, Панчеву, Смедереву, Сомбору, Суботици, Шапцу, Ужицу, Вршцу и Зрењанину. Осим Београда, где се планира запошљавање око 300 људи, Лидл ће у сваком од наведених градова запослити више од 40 продаваца.

Подсетимо, „Лидл” је део немачке “Шварц групе”. У свету свакодневно услужи око 10 милиона купаца у више од 10.000 продавница, а производи се складиште у преко 150 логистичких центара.

About ТВ Фрушка гора