Одржана промоција књиге о инђијском рокенролу – најављена свирка за суботу

Велика читаоница Народне библиотеке у Инђији била је мала да прими све заинтересоване за промоцију књиге „Првих двадесет година: Историјат инђијског роцк ‘н’ ролла“, аутора Станка Матијевића и Јована Бате Божића. Како библиотекари кажу, ова књига испуњава празан простор у завичајној едицији, а на основу интересовања публике и захтева за наставак хронике једног времена, које је обележено настанком, развојем и успоном рок музике.

Поједини рокери и на овој промоцији су уверени да је рокенрол нестао са јавне сцене, уступајући место квази вредностима, други – оптимисти, кажу да је данас тамо где је и почео – у гету аутентичних, али малобројних вредности савременог комерцијализованог времена.

“Почетак је био веома тежак зато што смо били млади, били смо клинци на неки начин, али смо имали у то време узоре у Битлсима и Ролингстоунсима. Онда смо заволели ту музику и сами смо почели да свирамо гитаре да бисмо научили нешто, да бисмо могли да створимо један састав”, рекао је за наш портал Станко Матијевић, коаутор књиге, и додао да су то успели, мада тешко.

“Тешко је било набавити инструменте, зато што је било тешко набавити појачала, затим треба свирати, договорити се са људима и тако даље. Међутим, то је све прошло у најбољем реду, а како смо сазревали свирали смо све боље и сналазили се, тако да је тај рокенрол остао нама у души и данас”, завршио је Матијевић.

Културни центар организује свирку за љубитеље роцк‘н’ролла у великој сали у суботу. На концерту учествују бивши чланови група Авети, Формула љубави, Ад Хоц, Челична веза и Хоббy, Но маторс, Какао Бенд, а наступиће и гости – бенд Старе куке.

About ТВ Фрушка гора