Општина Рума наставља да улаже у спортску инфраструктуру

Поред улагања у образовање али и остале области, у општини Рума значајна средства се улажу и у унапређење услова за бављење спортом. Многи стадиони су током ове године добили рефлекторе, трибине или оно што су клубови тражили као ургентно, а данас су постављени и рефлектори на стадиону Фудбалског клуба „1 мај“ у Руми за чега је из општинског буџета издвојено близу милион динара.


Нови рефлектори омогућиће тренирање и у вечерњим сатима посебно у овом јесењем периоду. Играчи овог клуба су ове године ушли у виши ранг такмичења и сада су у Војвођанској лиги група Југ, а пошто стреме ка вишем рангу такмичења тренинзи су веома важни. Обично се тренира у касно поподневним сатима, што без добре расвете није могуће, каже Зоран Макевић, председник Фудбалског клуба „1 мај“.
У локалној самоуправи су резултати овог клуба били пресудни  за добијену финансијску помоћ. Пример овог клуба треба да буде водиља осталим  не само фудбалским клубовима, него и свим спортистима у општини Рума како у индивидуалном тако и у колективном спорту. Први мај је најуспешнији румски клуб у кога ће се и даље улагати, посебно уколико се оствари њихова жеља, а то је улазак у виши ранг такмичења.

About ТВ Фрушка гора