Председник Вучић обишао Срем

Председник Србије Александар Вучић у оквиру кампање “Будућност Србије” обишао је Сремски округ.

Прво је боравио у Белегишу, селу старопазовачке општине, где је обишао сеоски вртић. Затим је у Инђији присуствовао почетку радова на реализацији историјском пројекта за ову сремску општину, који се односи на асфалтирање 70 улица у Инђији. У румској општини посетио је фабрику Ла линеа верде у Добринцима, а посету Срему наставио је обиласком Основне школе „Сремски фронт“ у Шиду.

На централном скупу у Сремској Митровици, пред 6.000 људи поручио је да је актуелна власт успела да релативно брзо преокрене судбину Србије и да је наша држава коначно почела да побеђује.
Вучић је најавио да ће држава давати све веће субвенције и да ће повећати плате и пензије, како људи не би напуштали земљу, а све је то могуће, јер је, како каже, стање у економији све боље захваљујући тешким реформама које су спроведене.

-Хоћу да људи виде будућност у Србији – поручио је председник Александар Вучић и додао да је велик број инвеститора дошао баш овде, а у последње четири и по године у Срему је отворио 18 нових фабрика.

-Нисам затварао фабрике, а док су други били на власти, бројале су се у стотинама. У Срем смо довели неке од најмоћнијих немачких, америчких и аустријских инвеститора али мора још више инвеститора да дође, како би се смањила незапосленост која је у Срему чак и најнижа – једноцифрена. Циљ је, да стопа незапослености буде испод пет одсто. Знам да се људи лако навикну на боље. Пре неколико година смо били пред банкротством, држава само што се угасила није. Нисмо имали фабрике, запослене који би плаћали порезе, готово да нисмо имали за пензије, али вам обећавам да ћете ове и наредне године имати веће плате и пензије. Српска економија јача и то смо успели захваљујући вама који сте подржали тешке реформе, који нисте веровали и не верујете у лаковерна обећања – гласај за мене, па ће да буде боље – неће. Гласајте за оне који су посвећени, марљиви и оне који знају да тешким мерама могу да донесу резултат – рекао је Вучић у обраћању.
Председник Србије Александар Вучић у оквиру посете Срему посетио и сеоско туристичко домаћинство “Чикић” у Засавици, где су га дочекали породица Чикић, министар пољопривреде Бранислав Недимовић и породице из околних кућа. Дочекали су га традиционално, како обичај налаже, уз погачу, со и слатко.
Имао је прилику и да види како се у казану пече ракија, а разговору са домаћинима Вучић је говорио о улагању у сеоски туризам и поменуо да се ради на новом закону којим ће бити омогућене, како је рекао, велике субвенције за то.

-Ако хоћете да проширите делатност, имате више лежајева, бољу туристичку понуду, добићете озбиљну подршку државе. Ту можемо да идемо до 50 одсто односно за све који желе да направе нове вајате, набаве нову опрему, ми као држава дајемо до 50 одсто новчаних средстава. Дакле, то је поклон, што мислим да је велика помоћ – рекао је Вучић.

Он је домаћине замолио да то искористе како би у Засавицу дошло још више људи, странаца и домаћих. Истакао је да му је много драго да види успешно домаћинство какво је породице Чикић и пожелео им да имају још деце. За Вучића су домаћини припремили и послужење: домаћу шунку, кобасицу, кулен, чорбу од бундеве, печење и штрудлу са орасима и вишњама.

Председник Вучић је потом обишао Фабрику сточне хране “Храна продукт” у Мачванској Митровици. Пољопривреда је грана у коју ће се још више улагати, рекао је Вучић током обиласка фабрике породици Станковић и њиховим пословним партнерима који су дошли да га поздраве, и дадао да уз помоћ грантова које обезбеђује држава могу лакше да набаве опрему и машине.

About ТВ Фрушка гора