Признање „Др Ђорђе Натошевић“ најуспешнијим војвођанским просветарима

Најуспешнијим просветним радницима и васпитно-образовним установама у АП Војводини, данас је, на Дан просветних радника, уручено традиционално покрајинско признање за  школску 2017/2018. годину, које носи име  др Ђорђа Натошевића, лекара по образовању који  се посветио и дао немерљив допринос просветној струци и педагошком раду.

Признања „Др Ђорђе Натошевић“, добитницима су уручили потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш и потпредседница Одбора за доделу признања Весна Јововић, директор Предшколске установе „Бамби“ у Кули.

Честитајући свим просветним радницима 8. новембар – Дан просветних радника,  када  цело друштво истиче њихове заслуге у васпитању и образовању деце и изградњи наше будућности, Михаљ Њилаш је рекао да Покрајинска влада, заједно са Републиком, уназад пар година сектору образовања посвећује велику пажњу, издвајајући из буџета знатна финансијска средства за обнову и опремање образовних установа, као и за дигитализацију образовног процеса.

– Ништа то не вреди, уколико нема добрих васпитача, учитеља и наставника, који су најбитнији. Јер, окружење које побољшавамо и нова опрема ће функционисати у циљу бољег образовног система једино уколико просветни радници наставе да раде свој посао са знањем, креативношћу, ентузијазмом и љубављу. Добитници овогодишње награде су за то прави пример – рекао је Михаљ Њилаш, честитао на успеху овогодишњим лауреатима признања и захвалио Одбору за доделу признања на труду и ангажовању.

Добитници награда за школску 2017/2018. су: Татјана Романов, наставник разредне наставе у ОШ „Свети Георгије“ у Уздину, Петер Тот, наставник графичарства у ШОСО „Милан Петровић“ у Новом Саду, Јудит Нађпал, наставник економске групе предмета у Економско – трговинској школи у Сенти, Оливера Ивановић, васпитач у ПУ „Драгољуб Удицки“ у Кикинди и Основна школи „Јован Јовановић Змај“ у Сремској Митровици.

Признање „’Др Ђорђе Натошевић’“ установљено је одлуком Скупштине Војводине 1996. године као, тада једино, аутентично покрајинско признање, које се, за изузетне резултате, додељује предшколским установама, основним и средњим школама, васпитачима, учитељима, наставницима, психолозима и педагозима из Војводине.

Од установљења до ове године, додељена су 92 признања. Састоји се од повеље, плакете и новчане награде.

About ТВ Фрушка гора