Радови у центру Платичева

Представници румске локалне самоуправе обишли су данас радове у центру Платичева. Мештани Платичева су у оквиру пројекта „Партиципативно буџетирање“ изгласали да се ове године уреди центар села. Око 1.200 квадратних метара ће бити прекривено бехатон плочама, биће уређен паркинг простор и тротоари. С обзиром на то да је обухваћен простор од Ловачког дома, Дома културе, па до школе и Дома здравља, то ће дати неку нову слику центра села, рекао је председник Општине Рума Слађан Манчић.

– Платичево то заслужује јер су доста развијено село и добро су организовани. Савет месне заједнице Платичево добро ради и ми смо у претходном периоду доста инвестирали у Платичево. Савет има енергије и бори се за своје село и то је пример за остале месне заједнице, мада ми равномерно улажемо како у градске тако и у сеоске месне заједнице, не правимо разлику. Сваком захтеву који је озбиљан и који би побољшао квалит живота излазимо у сусрет. Ово смо финансирали из буџета са три милиона динара, а сва процедура је ишла преко Савета МЗ. Надам се да ће ови послови бити завршени у наредних десетак дана и поред тога што смо ушли у критични део што се временских услова тиче – изјавио је Манчић.

Јован Салатић, председник Месне заједнице Платичево, каже да је центар последњи пут рађен 76. године када је у селу била емисија „Знање и имање“.

– Радује ме све што доприноси развоју села и бољем стандарду грађана. У плану је још за следећу годину асфалтирање Улице Вука Караџића – изјавио је Салатић.

About ТВ Фрушка гора