Рума: Берба грожђа у пољопривредној школи

Ученици Средње пољопривредно прехрамбене школе Стеван Петровић Бриле у Руми почели су бербу грожђа. Кажу грожђе је добро родило, биће два килограма по чокоту , а у питању су винске сорте.
Освештањем винограда почео је велики посао ученика Средње пољопривредне школе у Руми. Уз благослов румских свештеника почела је берба грожђа, што је и завршница овогодишње производње. У винограду су стоне и винске сорте. Стоне су одавно обране, а данас се беру винске сорте, које су добро родиле. Задовољни су и ученици и професори који су и ову производну годину успешно привели крају.
“Веома смо задовољни. Година је ишла на руку виновој лози па ми сада имамо квалитетно грожђе. Очекујемо 2 килограма по једном чокоту”, каже Александар Мишковић, професор стручних предмета у румској школи.

Теорију су током године ученици примењивали у пракси и сада први пут беру грожђе. У овој школи се иначе велика пажња поклања практичном раду, који је надоградња теоријске наставе.
Од веома квалитетног грожђа биће и квалитетног вина. Један део ученици ће продати, али ће бити довољно и за вино које ће током године дегустирати гости и пријатељи ове румске школе, једине пољопривредне школе у Срему. Бербом се завшава једна производна година, а кажу да већ сутра почиње припрема винограда за нову сезону.

About ТВ Фрушка гора