Рума из Покрајине добила средства за реконструкцију Главне улице – средства добила и Општина Беочин

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је јуче уговоре за реализацију 36 пројеката на територији 29 градова и општина у АП Војводини. Укупна вредност тих уговора је 2,3 милијарде динара, имајући у виду средства која су обезбедили Покрајина и локалне самоуправе.

“Сада од вас очекујемо да у бржем темпу решавате све формалне проблеме до уговора о реализацији ових инвестиција, што мора бити најкасније до краја марта да бисмо искористили грађевинску сезону и ове године завршити све оно што ћемо започети, а започећемо много тога. Пре свега, у делу саобраћајне, комуналне инфраструктуре и у делу реализације свих потреба општина и градова који су конкурисали на овом конкурсу”, рекао је Мировић за наш портал.

Пројекти одобрени на конкурсима Управе за капитална улагања Војводине односе се на области саобраћајне инфраструктуре, локалног и регионалног економског развоја, водоснадбевања и заштите воде, предшколоског образовања, развоја спорта и области енергетске ефикасности.

Средства је од Покрајине добила и Општина Беочин.

“Захваљујући Фонду за капитална улагања, добили смо девет милиона 645 хиљада динара да уложимо у наредном периоду и реконструишемо. То је један велики подухват: прилазни путеви, око манастира, Беочин село, Раковац и насеље Дунав ће добити нову лед расвету, и то ће бити лепо и значајно за наше суграђане”, изјавио је за нашу медијску кућу Митар Милинковић, председник Општине Беочин.

Општина Рума је на конкурсу добила 130.431.172,46 динара, а средства су намењена за реконструкцију Главне улице – од улице 27. октобар до Змај Јовине улице у Руми. Укупна пројектована вредност реконструкције је 165.986.892,38 динара, а поред средстава из Покрајине део новца обезбедиће Општина Рума.

Председник Мировић осврнуо се и на реконструкцију Гребенског пута на Фрушкој гори, који ће се реализовати у наредном периоду а који није везан за овај конкурс, изградњу комплекса на Летенки и изградњу нове зграде РТВ-а. Он је посебно истакао да је у 2018. години индекс капиталне потрошње повећан са 24 на 37-38 процената, што говори да се повећавају износи који се инвестирају у капиталне пројекте и најавио нови конкурс Управе за капитална улагања АП Војводине у јулу ове године.

About ТВ Фрушка гора