Рума: Нови расипач вештачког ђубрива у пољопривредној школи

Покрајински секретаријат за образовање донирао је Пољопривредној школи Стеван Петровић Бриле у Руми расипач вештачког ђубрива чија је вредност 275 хиљада динара. Расипач ће бити коришћен у практичној настави којој се у тој школи поклања велика пажња, а користиће и за обраду земљишта са којим располаже та школа.

Ово је још једна донација Покрајинског секретаријата за образовање румској пољопривредној школи. Расипач вештачког ђубрива стигао у право време, кажу тој јединој школи такве врсте у Срему. Биће коришћен као учило у практичној настави, што ће свакако бити од користи ученицима пољопривредног смера. Поред тога олакшаће и обраду школских њива, каже Милан Пуповац директор те румске школе.
Горан Милошевић, ученик трећег разреда румске Пољопривредне школе каже да је у питању модеран расипач ђубрива који би воео да има на свом имању. Научиће правилно да рукује и  са том машином, јер каже да све што је у школи научио, применио је на својим њивама.

За расипач вештачког ђубрива Покрајински секретаријат за образовање издвојио је 275 хиљада динара, а поред румске, овакав расипач добила је и школа у Футогу.

About ТВ Фрушка гора