Рума погодно тле за инвеститоре

Фабрику Ла Линеа Верде, која послује у Добринцима, данас је обишао министар пољопривреде Бранислав Недимовић, који је истакао да је од велике важности за развој пољопривреде у Србији да се улаже у повртарство како би се допринело пласману готових производа из Србије.

– Посао је био тежак и неизвестан, али уз помоћ тима који смо створили, разумевања и велике подршке локалног становништва као и локалних власти очекујемо да ће наша компанија имати своју будућност на овом тржишту – изјавио је власник компаније Ђузепе Батаљола.

Из локалне самоуправе Општине Рума не крију своје задовољство што је баш Рума погодно тле како за домаће тако и стране инвеститоре. Свакако не треба занемарити ни субвенције од стране покрајине и државе.

– Инвестиције у прерађивачку индустрију су од узузетне важности,  јер се тиме стварају предуслови за стварање, а самим тим и извоз финалних производа из Србије – истакао је Вук Радојевић, покрајински секретар за пољопривреду водопривреду и шумарство.

Подсетимо, производња у Добринцима је кренула  почетком 2018. године са тимом који броји 70 стално запослених, а производима из ове фабрике данас се снабдевају трговински ланци у Србији, Хрватској и Русији.

About ТВ Фрушка гора