Рума: Постављање расвете у Румској петљи

До краја априла комплетна Индустријска зона Румаска петља биће осветљења. У току је постављање расвете на близу 3 километра пута кроз ову најаатрактивнију индустријску зону у Србији. Радови су вредни 45 милона динара а финансира их Управа за капитална улагања Војводине. Индустријску зону је данас обишао председник општине Рума Слађан Манчић. Расвета ће бити постављена у целој индустријској зони уз саобраћајнице дуге око 3 километра, а уговорени рок за завршетак радова је 9. мај.

 

“Румска петља” је заиста атрактивна локација за инвеститоре, са одличном инфраструктуром, уређеним саобраћајницама, водоводном, канализационом и гасификационом мрежом. Након постављања расвете имаћемо један модеран индустријски парк, како воле да кажу у Немачкој. Наредни корак је изградња пречистача и тиме би заокружили једну изузетно уређену локацију спремну да дочека најзахтевније инвеститоре”, изјавио је председник Манчић и напоменуо да интересовање инвеститора за “Румску петљу” не јењава.

 

“У Блоку 1 имамо четири продата плаца и ове године би требала да почне изградња нових фабрика, хала, постројења. И данас имамо заказане разговоре са потенцијалним инвеститорима, који су препознали погодности наше индустријске зоне. Ту је и писмо о намерама “Румекона” који планира проширење. Ја сам веома задовољан зато што влада интересовање инвеститора за улагање у нашу општину, а и ови радови показују да ми желимо да створимо најбоље могуће услове да сви они који желе да уложе новац у нашу општину и отворе нова радна места, то и учине”, истакао је Манчић.

 

Општина Рума планира да за изградњу пречистача у индустријској зони “Румска петља” конкурише за средства са виших нивоа власти, али уколико не буде простора за тако нешто, спремна је да цео посао финансира из сопствених средстава.

 

Првобитне процене указују да би се пречистач у овој индустријској био јефтинији него онај у радној зони “Румен”, због тога што на “Румској петљи” постоје потребе за изградњом биолошког пречистача отпадних вода и он би коштао око 500.000 евра.

About ТВ Фрушка гора