Сајам пољопривреде 12. и 13. октобра у граду на Сави

Град Сремска Митровица, КПЗ Сремска Митровица (ПЈ “Дубрава” и Коњички клуб “Срем”) и ПКС Регионална привредна комора Сремског управног округа организују Сремски пољопривредни сајам „АГРОСИРМ“, најважнији агробизнис догађај у Сремском округу, од 12. до 13. октобра на Хиподрому у Сремској Митровици. Подршку организацији су пружили митровачка Туристичка организација и Агенција за рурални развој, а генерални спонзор Сајма је компанија Дунав осигурање.

Сајам је настао као наставак прошлогодишње Изложбе пољопривредне механизације домаћих произвођача, који је по организованости и посећености био на завидном нивоу.

Овогодишњи сајам „АГРОСИРМ“ се састоји из две целине: пољопривредног дела, где ће се представити излагачи пољопривредне механизације и опреме, средстава за заштиту биља, садног материјала, семенске робе, ђубрива и сточне хране, и гастро-туристичког дела, где ће сви заинтересовани посетиоци имати прилику да пробају сремске сувомеснате деликатесе, сир, вино, ракију и друге сремске специјалитете.

Од пратећих садржаја у оквиру Сајма, одржаће се такмичење фармера у спретности управљања трактором, јахање коња, кување котлића и војничког пасуља.

У недељу 14.октобра са почетком у 16 часова, у организацији Галопског савеза Србије и уз подршку Коњичког клуба „Срем“, на истом месту одржаће се „Коњички дан“, где се очекује шест галопских трка.

Радно време Сајма је од 10 до 19 часова, а Сајам ће свечано отворити министар пољопривреде Бранислав Недимовић, у петак 12.октобра у 12 часова.

Пријаве за излагаче су у току, а улаз за све посетиоце је бесплатан.

 

About ТВ Фрушка гора