Снежана Павловић, цвећарка из Платичева

Производња цвећа је последњих година постала веома занимљива, посебно за младе пољопривреднике који могу да прате нове технологије и тако остваре добру зараду. Пре три године тај посао је почела и Снежана Павловић из Платичева која заједно са супругом сада продаје квалитетне саднице сезонског цвећа, а гаји их у неколико модерно опремљених пластеника.

Снежану Павловић из Платичева најчешће ћете пронаћи у једном од пластеника у којима узгаја саднице цвећа. Сада се у пластеницима налазе дан и ноћ, зимске руже, а већ је почела и припрему цвећа за пролеће. Каже није лако, али може да се исплати. Када је почињала није каже знала шта је све чека али уз помоћ породице успешно се бави цвећарством. Добила је и помоћ ресорног покрајинског секретаријата.

За квалитетну расаду цвећа потребно је доста знања па је сваки савет добро дошао. Конкуренције има и то је добро, али је важно имати тржиште. Павловићи за сада немају проблем са пласманом, једини проблем је недостатак радне снаге.

Пластеници су сада скоро празни што је добро. Ово што је преостало убрзо ће наћи купца, па Павловићи размишљају о проширењу производње. Већ се поставља конструкција за нови пластеник, што значи да ће асортиман цвећа бити већи и побољшати продају, што ће резултирати и већом зарадом.

About ТВ Фрушка гора