Сремска Митровица: Нова манифестација у Насељу Мала Босна

У суботу, 29. септембра одржана је манифестација „Први котлић Мале Босне“ у овом сремскомитровачком насељу. Манифестацију је организовало Завичајно удружење „Мостови на Дрини“ уз подршку Града Сремска Митровица. Двадесетдве екипе имале су прилику да кроз дружење одмере снаге у кулинарским вештинама у прелепом амбијенту порте Храма Светих Сирмијских мученика. Поред такмичења у кувању котлића, учесници ове манифестације имали су прилику и да покажу своје умеће у традиционалним спортовима, као и да у уживају у културно-уметничком програму који је уприличен од стране Завичајног удружења „Мостови на Дрини“.

Као домаћин овог саборовања председник поменутог удружења Витомир Вулин изјавио је да је основни циљ скупљања дружење и неговање традиције и културног наслеђа људи који живе у Насељу „Мала Босна“.

Ову манифестацију подржао је и Град Сремска Митровица, а помоћник градоначелника Богдан Кузмић истакао је да ће Град наставити и даље да подржава ову и сличне манифестације уз наду да ће ово прерасти у једну озбиљњу традицију јер народ овог краја свакако то заслужује.

About ТВ Фрушка гора