Сремска Митровица: Поклони од Фондације Ана и Владе Дивац

У оквиру конкурса „Да растемо срећни“ који је расписала Фондација Ана и Владе Дивац у партнерству са НЦР фондацијом, Школа за основно и средње образовање „Радивој Поповић”у Сремској Митровици добила је дигитални логопедски сет.

– Након донирања логопедског инструмента школи „Радивој Поповић, деца са слушним и говорно језичким потешкоћама добила су боље услове за учење и образовање – рекла је Јелена Ракић, координаторка пројекта „Да растемо срећни“ и подсетила да деца са сметњама у развоју често постижу лошији успех у школи јер се суочавају са различитим изазовима, као што су теже разумевање језика и усмено изражавање.

Она је додала да је школа „Радивој Поповић” једна од шест изабраних школа које су реновиране уз помоћ средстава добијених путем конкурса у укупној вредности од 4.200.000 динара.

Дигитални логопедски сет је најмодернији инструмент који се користи у рехабилитацији слушних и говорно језичких поремећаја код деце. Овај уређај омогућава брзу и прецизну обраду звука истим квалитетом и брзином као и људски мозак.Употребом дигиталног логопедског сета знатно се скраћује период рехабилитације деце и брже се долази до резултата у границама индивидуалних могућности детета.

У процес рехабилитације уз помоћ овог иnструмента биће укључен велики број деце са територија општина Сремска Митровица, Рума и Шид. Вредност опреме која је донирана школи „Радивој Поповић“ је 350.000 динара.

Поред опремања и реконструкције школа, пројекат „Да растемо срећни“ обухвата активности које су намењене деци, породицама и наставницима. У свакој од шест општина у току су радионице за децу и родитеље, као и велики број спортских, културних и друштвених активности, а уз активно учешће и волонтерску подршку запослених из компаније НЦР Србија.

Фондација Ана и Владе Дивац са партнерима већ 11 година ради на обезбеђивању услова за квалитетно одрастање и образовање. До сада је обновљено више од 70 вртића и школа које похађа више од 20.000 деце.

About ТВ Фрушка гора