Сремска Митровица: Посета министра Вулина поводом изградње хангара за складиштење војне опреме

Александар Вулин, министар одбране, боравио је у Сремској Митровици поводом изградње хангара, који ће имати важну улугу у складиштењу војне опреме у кругу касарне. Он је том приликом истакао да је важна свака инвестиција у Војску Србије.

“Ове године је министарство одбране предвидело у буџету 743 милиона за побољшање војне инфраструктуре, а из сопствених прихода Војска Србије одвојиће још 480 милиона динара, који ће свакако значајно побољшати тренутно стање наши инфраструктуре, самим тим и стање наше борбене технике. Овде у Сремској Митровици уложили смо више од милион евра да би ови објекти били условни, да би били функционални”, рекао је за нас министар одбране, Александар Вулин и захвалио се локалној самоуправи која, како је рекао, излази у сусрет и помаже око радова који су неопходни.

“Децембра 2015. године започети су радови на изградњи првог хангара за смештај борбених возила и јединица које лоцирају у касарни у Сремској Митровици. Те године је, после дужег времена након бомбардовања, први пут почела изградња објеката који омогућавају да борбену технику сместимо под кров. То ће омогућити да борбена техника буде исправнија, продужиће јој век трајања и омогући ћемо да јединице извршавају своје задатке на најбољи могући начин”, рекао је за наш портал бригадни генерал Жељко Петровић, комадант Прве бригадне копнене војске.

С друге стране, Град Сремска Митровица даје зелено светло за сваку врсту унапређења и рада у оквиру касарне ,,Бошко Палковљевић Пинки”.

“Мени је задовољство што министарство одбране улаже средства у ову нашу касарну и сигурно да ћемо и у наредном периоду имати јако добру сарадњу са Војском Србије. Град Сремска Митровица је увек помагао тамо где је било неопходно, па и овде све што ми будемо могли да урадимо да помогнемо да се овај објекат среди, ми ћемо то и урадити”, изјавио је данас Владимир Санадер, градоначелник Сремске Митровице.

About ТВ Фрушка гора