Сремска Митровица: Превентивним прегледима до бољег здравља

У Општој болници Сремска Митровица у недељу, 23. септембра, обављени су бесплатни превентивни прегледи за све грађане, у наставку велике акције Министарства здравља, са циљем да се подигне свест грађана о значају правовременог лекарског прегледа, чиме чувамо сопствено здравље и показујемо одговорност према сами себима и нацији уопште. Била је ово још једна прилика, да и они грађани, који немају здравствено осигурање, провере своје здравље, без заказивања прегледа и дугог чекања.


Директор митровачке болнице др Живко Врцељ, у изјави за медије, је рекао да се наставља акција Министарства здравља, после летње паузе, и да се очекује велики одзив грађана, с обзиром на то да је и у претходним акција интересовање било велико и нагласио да се у овонедељној акцији раде интернистички (кардиолошки) преглед: клинички преглед лекара специјалисте, мерење крвног притиска и ЕКГ и лабораторијске анализе крви: КС, ЦЕА (општи туморски маркери), ЦА 125 (туморски маркери јајника) и ПСА (туморски маркери простате).
Током трајања акције бесплатних превентивних прегледа, укупно је било 192 прегледа и анализа. Од тог броја обављено је 79 интернистичких – кардиолошких прегледа док су за 113 грађана урађене лабораторијске анализе крви: КС (крвна слика) – 112, ЦЕА ( пшти тумор маркери) – 102, Ца 125 (тумор маркери јајника) – 54 и ПСА (тумор маркери простате) – 45.

У акцији су, поред директора и главне сестре болнице, учествовала два тима са седам лекара специјалиста, један мед.биохемичарем, четири медицинске сестре и шест лабораната.

About ТВ Фрушка гора