Сремска Митровица: Проблем нерегистрованих таксиста не јењава – легални таксисти поднели иницијативу

Легални таксисти у Сремској Митровици поднели су иницијативу Градској управи и затражили помоћ у решавању нелегалног рада таксиста. Градска управа за саобраћај обратила се Покрајинском секретаријату за енергетику, грађевинарство и саобраћај да им помогне у решавању тог проблема.

На територији Града Сремска Митровица има укупно 78 регистровани таксиста, односно 78 издатих дозвола такси возачима.

У Градској кући у Сремској Митровици начелник ГУ за саобраћај, комуналне и инспекцијске послове Мирослав Јовановић, заједно са представницима одељења за инспекцијски надзор у саобраћају Покрајинског секретаријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај, одржао је састанак са регистрованим привредним субјектима која обављају такси делатност, на територији Града Сремска Митровица, у циљу налажења одрживог решења за функционисање такси превоза у овом граду.

“Заједничка кампања подразумева да ћемо у неком периоду вршити контролу такси превоза на територији Града Сремска Митровица и договорили смо се, за почетак, да зовемо све регистроване таксисте са територије нашег града и на том заједничком састанку смо хтели да их упутимо у кампању коју ћемо радити и да искористимо прилику да саслушамо и њихове примедбе, предлоге, сугестије и питања која имају”, изјавио је за наш портал начелник Мирослав Јовановић и о објаснио циљ.

“Превасходни циљ је да им објаснимо све законске одредбе и градске одлуке које дефинишу ову област да би они знали како треба да се понашају и спремни смо да им дамо неки разумни временски рок, на пример од месец дана, како би они своје евентуалне неправилности исправили. После тога ћемо кренути са опсежном акцијом и кажњавањем”, рекао је он.

“Упутства легалним таксистима на који начин да ускладе своје пословање је са Законом о превозу путника у друмском саобраћају. Након тога, односно након неког разумног рока за прилагођавање, кренуће акције против, пре свега, нелегалних превозника, такозваних дивљих превозника, а у склопу тих акција биће контролисани и они који су пријављени као легални превозници”, рекао је Бранислав Пазур, покрајински инспектор за градски саобраћај.

About ТВ Фрушка гора