Стара Пазова: Девет најуспешнијих ђака одлазе “Стопама наших предака”

У оквиру пројекта „Стопама наших предака“ и ове године општина Стара Пазова наградила је путовањем на грчко острво Крф девет најуспешнијих ученика из старопазовачких основних школа, који ће заједно са вршњацима из Републике Српске, Босне и Херцеговине, Хрватске и Црне Горе у уторак, 14. августа отпутовати на ово грчко острво.
Њихово путовање резултат је вишегодишње сарадње Општине Стара Пазова и Патријаршије Српске Православне Цркве (часописа “Светосавско звонце”) у домену подршке и спровођења верске наставе у школама на територији Општине. Ове институције заједнички награђују децу боравком на Крфу и са циљем да се оваквим гестом пошаље порука да се препознаје залагање и рад вредних ученика, као позитивних примера у друштву и међу младима, као вид улагања у будућност, и генерације које ће ускоро бити важан фактор друштва у целини. За само неколико година трајања пројекта број учесника програма се повећао на више од 250 основношколаца, који деле лепа искуства и познанства за цео живот.
Пројекат „Стопама наших предака“ јединствен је и као тему има историју српског народа из периода Првог светског рата, током којег је тадашња Србија изгубила, између 1.100.000 и 1.300.000 становника што је чинило готово трећину укупног становништва или чак око 60% мушке популације. Пројекат, са благословом Његове Светости Патријарха српског Господина Иринеја, реализује званично гласило Српске Православне Цркве за децу “Светосавско звонце”.

About ТВ Фрушка гора