Тител: Посета руске делегације

Висока делегација амбасаде Руске Федерације, Трговинске коморе Русије и Руског дома данас је посела општину Тител. У оквиру посете са председником општине Тител Драганом Божићем представници амбасаде Русије у Србији разговарали су, између осталог, о привредној сарадњи.

Како је током састанка истакао председник Божић, у току су радови на уређењу индустријске зоне која се налази тик уз реку Тису и будућим инвеститорима могу да понуде укупно 180 ха земље на којој је могуће подизање производних погона. Према Божићевим речима, комплетно уређење индустријске зоне биће завршено до лета.

Руска делегација, након састанка у Општини, посетила је и Средњу стручну школу “Милева Марић”где је приређен културно-уметнички програм, а гости су затим посетили и предузеће “Ћирић Агро”, великог произвођача и извозника јабука на руско тржиште.

Радна посета дделегације Руске Федерације завршена је у Народној библиотеци “Стојан Трумић” где је одржана изложба фотографија и трибина са темом српско-руских односа на којој је говорио заменик амбасадора Русије Александар Конањихин.

About ТВ Фрушка гора