Успешно почела серија концерата фолклора по митровачким селима

И ове године Центар за културу „Сирмијумарт“ и Агенција за рурални развој Града Сремска Митровица настављају сарадњу у организовању концерата градског фолклорног ансамбла „Бранко Радичевић“, по селима са територије Сремске Митровице.


Ове године, целовечерњи концерт фолклора, уз пратњу Народног оркестра, одржан је најпре у Кузмину, одакле је фолклорни караван кренуо пре три године, а где су се овог пута публици представили и домаћини – оркестар хармоника и фолклорни ансамбл Културног центра Кузмин. Потом је цонцерт одржан и у Дому културе у Раденковићу, где је градски фолклорни ансамбл наступио први пут.
Вођени идејом о изједначавању квалитета живота на градском и сеоском подручју, организатори планирају да се до почетка лета концерти одрже у још неколико села.
– Жеља нам је да се млади анимирају и покрене рад фолклорних секција ради очувања традиције и развоја културе и фолклорног стваралаштва, посебно у селима у којима овакве секције не постоје. Подизање квалитета живота на сеоском подручју подразумева богате културне садржаје које има град, па је за очекивати да се ускоро и друге установе културе у већем обиму представе у митровачким селима. Улажемо напоре да оживе сеоски домови културе, и да поново почну са радом фолклорне и драмске секције, које већ годинама не постоје у већини наших села – изјавио је Петар Самарџић, директор Агенције за рурални развој.

About ТВ Фрушка гора