У Војводини инфраструктурни пројекти вредни 2,6 милијарди евра

На територији АП Војводине тренутно се изводе значајни инфраструктурни пројекти и припрема пројектне документације за низ других пројеката, чија је укупна вредност 2,6 милијарди евра, поручено је на заједничкој конференцији за новинаре председника Покрајинске владе Игора Мировића и потпредседнице Владе Србије Зоране Михајловић, након седнице Радне групе за координацију инфраструктурних пројеката на територији АП Војводине.

Председник Мировић истакао је да су у врху приоритета изградња брзе саобраћајнице Нови Сад –  Зрењанин – Београд и Фрушкогорски коридор, чију пројектну документацију финансирају Покрајинска влада и ресорно министарство.

– Очекујем да ће радове на Фрушкогорском коридору изводити кинеска компанија „ЦРБЦ“ са којом је у септембру обновљен Меморандум. Модел финансирања тог значајног пројекта биће познат у наредним месецима – изјавио је председник Мировић.

Он је најавио да се у наредном периоду очекује почетак реализације и других, мањих пројеката из области путне инфраструктуре, као што су рехабилитација саобраћајнице Ириг – Рума, Врбас – Кула – Сомбор, наставак радова на деоници од Бегеча до Бачке Паланке, као и реконструкција пута од граничног прелаза Батровци до Кузмина.

– Када све сведемо, Војводина има чиме да се поноси. Сви ови пројекти су веома значајни, јер ћемо њиховом реализацијом у потпуности променити слику путне и саобраћајне инфраструктуре у покрајини – истакао је председник Мировић најављујући да ће у наредних неколико дана бити отворена реконструисана деоница од Сремских Карловаца преко Банстола до Инђије.

 

Потпредседница Михајловић изјавила је да су Путеви Србије у реконструкцију и рехабилитацију путева у АП Војводини ове године уложили девет милијарди динара, а да је још шест милијарди динара планирано за нове пројекте.
– Рехабилитује се пруга Панчево – Орловат – Римски Шанчеви дужине 112 километара, а реконструисаће се и пруга Суботица – Сента. Радиће се реконструкција постојећег постројења у Врбасу, а у Кикинди ће бити изграђен нова фабрика пијаће воде – навела је Михајловићева.

About ТВ Фрушка гора