Четврти пут заредом Сремска Митровица је добила признање Financial Times-а

Четврти пут заредом Сремска Митровица је добила признање  Financial Times-а, овај пут у категорији топ 10 европских микроградова будућности у овој и наредној години, по ефикасности трошкова.Град Митровица у континуитету добија признања овог часописа, од 2012. године. Признања енглеског часописа која се додељују на сваке две године, три пута за редом дошла су у Сремску Митровицу.

Четврто признање за град овога пута је у категорији топ 10 европских микроградова будућности за 2018/2019.годину.
Представници локалне самоуправе истичу да је томе допринело комплетно комунално опремање индустријских зона и путне инфраструктуре.

 

Поред тога, предузимљивост надлежних омогућила је повољну пословну климу за оне који ту послују, пружајући подршку од тренутка јављања идеје па све до њене реализације.

Следећи корак јесте одржавање стандарда, јер је граду у интересу да оправда овакво признање. Велики број погона навео је локалне власти да размишљају и о проширењу индустријских зона Север и Језеро, а поред тога у плану је и формирање Трга инвеститора на улазу у Сремску Митровицу.
Поред домаћих, овде послују аустријске компаније, америчке, затим словеначке, италијанске. У наредном периоду очекује се долазак једне велике турске фирме, чија делатност спада у пољопривредну, али и још једне аустријске.

Овим признањем Град је доказао да је перјаница у региону по страним директним инвестицијама.

 

www.sremskamitrovica.rs

About ТВ Фрушка гора