У просторијама Српске напредне странке у Сремској Митровици посланик у Скупштини Војводине и секретар Градског одбора Српске напредне странке Сремска Митровица Дмитар Станишић, говорио о досадашњим и будућим страначким активностима.

– Један број одборника одборничке групе „Александар Вучић – Србија побеђује“’ у Скупштини Града Сремска Митровица иницирао је да се одрекне дела накнаде и тај приход уплати на рачун Дневног боравка за децу, омладину и одрасла лица са сметњама у развоју и инвалидитетом у нашем граду. Наравно, њиховој иницијативи су се одазвали сви одборници Српске напредне странке и на тај начин смо скупили значајна средства, која ће бити донирана. Градски одбор Спрске напредне странке је подржао овај предлог. Административно и технички смо организовали, затим контактирали директора школе у чијој је надлежности дневни боравак. Са њим смо се договорили да прикупљена средства већ колико данас или сутра буду на њиховом рачуну. Они ће тај новац користити за набавку рачунара, штампача, скенера и остале компјутерске опреме, која ће им користити у даљем раду. Ово је само једна у низу активности коју ћемо ми као највећа и најодговорнија странка у Граду да иницирамо и реализујемо. У наредном периоду ћемо много више времена и страначког активизма усмерити на теме које се односе на грађане којима је помоћ потребна. Такође, желео бих да поздравим један број предузећа, компанија, удружења и појединаца који учествују у оваквим акцијама, али и да позовем остале одборнике и одборничке групе да се на овај или сличан начин укључе у друштвени активизам – изјавио је Дмитар Станишић, секретар Градског одбора Српске напредне странке у Сремској Митровици.

Станишић је најавио и нове активности од фебруара.

– Обићи ћемо сваку улицу, насеље и место, како бисмо чули грађане и њихове потребе. То што до сада нисмо објављивали овакве активности не значи да их није било. Напротив, ми смо препознатљиви по томе што смо увек међу Митровчанима и што увек пројекте креирамо спрам њихових потреба. У претходном периоду смо завршили објекте које су наши суграђани сањали деценијама. Подсетићу, изградили смо подвожњак, градски базен, реконструисали пут кроз Лаћарак, изградили нови објекат школе у Мачванској Митровици и још много других пројеката који користе за квалитетнији живот свих грађана. У току је изградња новог објекта школе „Јован Поповић“ где ће деца из месних заједница Блок Б и Слободан Бајић Паја имати најмодерније услове за образовање, надамо се да ће бити завршена до краја године. За ову годину смо спремили 34 пројекта за 24 села. Дакле, свако село на територији града Сремске Митровице ће добити по најмање један велики инфраструктурни пројекат. Изградиће се три нове модерне фискултурне сале, нови објекат вртића, неколико реконструкција домова културе са мултифункционалним салама, неколико капела и реконструкције амбуланти. Као што видите, настављамо истим темпом и радимо као и до сада. Наравно да се трудимо да будемо још бољи и да сваки дан оправдамо поверење и углед који имамо код Митровчана – истакао је Станишић.

About ТВ Фрушка гора